Sīkfaili

Sīkfaili

Sīkfaili ir mazi teksta faili, kas tiek lejupielādēti jūsu datorā, planšetdatorā vai mobilajā tālrunī, kad apmeklējat vietni vai lietojumprogrammu. Vietne vai lietojumprogramma var izgūt šos sīkfailus no jūsu tīmekļa pārlūkprogrammas (piemēram, Internet Explorer, Mozilla Firefox vai Google Chrome) katru reizi, kad apmeklējat, lai viņi varētu jūs atpazīt, atcerēties jūsu preferences un nodrošināt drošāku tiešsaistes pieredzi.

Sīkfaili parasti ir ļoti noderīgi un ir izplatīta metode, ko izmanto gandrīz katrā jūsu apmeklētajā vietnē, jo tie palīdz padarīt jūsu tiešsaistes pieredzi pēc iespējas vienmērīgāku. Drošības apsvērumu dēļ daudzas vietnes vispār nedarbosies, neizmantojot sīkfailus (vai citas līdzīgas tehnoloģijas, piemēram, "tīmekļa bāksignālus" vai "tagus").

Sīkdatnēs parasti nav nekādas informācijas, lai identificētu atsevišķu personu, bet gan tās tiek izmantotas pārlūkprogrammas identificēšanai atsevišķā datorā.

Ja vēlaties, varat ierobežot, bloķēt vai dzēst sīkfailus, mainot pārlūkprogrammas iestatījumus, taču tas var nozīmēt, ka vietne nedarbosies pareizi

Lai iegūtu papildinformāciju par sīkfailiem un to ietekmi uz jums un jūsu pārlūkošanu, apmeklējiet vietni www.aboutcookies.org.

Sīkfailu veidi

Nepieciešamie sīkfaili

Šīs sīkdatnes ir būtiskas, lai palīdzētu jums izmantot funkcijas un pakalpojumus, ko piedāvājam #{INSERT SITE HERE} vietnē. Bez šīm sīkdatnēm nevarēs nodrošināt pakalpojumus, kurus vēlaties izmantot. Šīs sīkdatnes neapkopo informāciju par jums, ko varētu izmantot, lai jūs identificētu, un tās neuzrauga un neatceras, kur esat bijis internetā.

Funkcionālie sīkfaili

Šīs sīkdatnes ļauj mums nodrošināt jums labāku tiešsaistes pieredzi, kad izmantojat mūsu vietni. Viņi neapkopo un neuzglabā nekādu informāciju, kas ļautu mums identificēt jūs personīgi.

Veiktspējas sīkfaili

Veiktspējas sīkfaili palīdz mums saprast, kā mūsu klienti izmanto mūsu vietni, lai mēs varētu uzturēt mūsu produktus un pakalpojumus atbilstošus, viegli lietojamus un atjauninātus. Piemēram, mēs varam redzēt, kuri produkti un pakalpojumi ir vispopulārākie, noteikt, kad un kur rodas kļūdas, un pārbaudīt dažādas lapas versijas, lai nodrošinātu uzlabotu tiešsaistes pieredzi.

Dažkārt pakalpojumus, ko izmantojam šīs informācijas vākšanai, mūsu vārdā var nodrošināt citi uzņēmumi. Viņi var izmantot sīkfailiem līdzīgas tehnoloģijas, kas pazīstamas kā "tīmekļa bāksignāli" vai "tagi". Tie ir anonīmi, un, tā kā tie tiek izmantoti tikai statistikas nolūkos, tie nesatur un neapkopo nekādu informāciju, kas jūs identificētu.

Mērķa sīkfaili

Mums ir attiecības ar rūpīgi atlasītiem un uzraudzītiem piegādātājiem (trešajām pusēm), kuri jūsu apmeklējuma laikā var arī iestatīt sīkfailus. Šo sīkfailu mērķis ir "uzvedības reklāma" (pazīstama arī kā "uzvedības noteikšana" vai "atkārtots mārketings"), kas ir līdzeklis, lai parādītu jums atbilstošus produktus un pakalpojumus, pamatojoties uz to, kas jūs interesē. Lai gan šie sīkfaili var izsekot apmeklējot tīmekli, viņi nezina, kas jūs esat. Bez šiem sīkfailiem tiešsaistes reklāmas, ar kurām saskaraties, būs mazāk atbilstošas jums un jūsu interesēm.

Sīkfailu pārvaldīšana

Lielākā daļa interneta pārlūkprogrammu ļauj dzēst sīkfailus no datora cietā diska, bloķēt visus sīkfailus (vai tikai trešās puses sīkfailus) vai brīdināt jūs, pirms sīkfails tiek saglabāts jūsu ierīcē.

Lūdzu, ņemiet vērā: ja izvēlaties bloķēt visus sīkfailus, mūsu vietne nedarbosies, kā paredzēts, un jūs nevarēsit izmantot vai piekļūt daudziem mūsu sniegtajiem pakalpojumiem. Ja esat bloķējis visus sīkfailus un vēlaties pilnībā izmantot mūsu piedāvātās funkcijas un pakalpojumus, jums būs jāiespējo sīkfaili. To var izdarīt savā pārlūkprogrammā (skatiet tālāk).

Tā vietā, lai bloķētu visus sīkfailus, varat izvēlēties bloķēt tikai trešo pušu sīkfailus, kas joprojām ļaus mūsu vietnei darboties, kā paredzēts.

Kā pārvaldīt sīkfailus datorā

Lai mūsu vietnē iespējotu sīkfailus, veiciet tālāk norādītās darbības.

Google Chrome

  1. Pārlūkprogrammas augšdaļā noklikšķiniet uz "Rīki" un atlasiet "Iestatījumi".
  2. Noklikšķiniet uz "Rādīt papildu iestatījumus", ritiniet uz leju līdz sadaļai "Konfidencialitāte" un noklikšķiniet uz "Satura iestatījumi".
  3. Atlasiet "Atļaut iestatīt vietējos datus". Lai pieņemtu tikai pirmās puses sīkfailus, atzīmējiet izvēles rūtiņu blakus "Bloķēt visus trešo pušu sīkfailus bez izņēmuma".

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0

  1. Pārlūkprogrammas augšdaļā noklikšķiniet uz "Rīki" un atlasiet "Internet Options", pēc tam noklikšķiniet uz cilnes "Konfidencialitāte".
  2. Pārbaudiet, vai jūsu privātuma līmenis ir iestatīts uz Vidējs vai zemāks, kas ļaus jūsu pārlūkprogrammā izmantot sīkfailus.
  3. Ja iestatīts virs vidēja līmeņa, sīkfailu izmantošana tiks novērsta.

Mozilla Firefox

  1. Pārlūkprogrammas augšdaļā noklikšķiniet uz "Rīki" un atlasiet "Opcijas".
  2. Pēc tam atlasiet ikonu "Privātums".
  3. Noklikšķiniet uz "Sīkfaili" un atlasiet "Atļaut lapām izveidot sīkfailu".

Safari

  1. Pārlūkprogrammas augšdaļā noklikšķiniet uz zobrata ikonas un atlasiet “Iestatījumi”.
  2. Noklikšķiniet uz cilnes Privātums, pēc tam atlasiet opciju Atspējot sīkfailu izmantošanu

Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes

Mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes, lai nodrošinātu un uzlabotu tīmekļa vietnes darbību, sniegtu vietnes apmeklētājiem pielāgotu informāciju par mūsu produktiem un pakalpojumiem, analizētu vietnes apmeklējumu. Lietotājam jebkurā brīdī ir iespēja piekrist, atteikties vai mainīt savu piekrišanu. Vairāk informācijas par izmantotajām sīkdatnēm skatīt sīkdatņu izmantošanas noteikumos.

Lasīt vairāk